dimecres, 4 d’agost de 2010

llibre_recomanat_de_la_setmana


LA EVOLUCION DE CALPURNIA TATE.

Una rondalla moderna, un llibre especial. La evolución de Calpurnia Tate és una lectura juvenil per a tots els públics i un dels títols més interessants en el que duem d'any.

Ser l'única noia de sis germans en la Texas de principis de S.XX no és fàcil. La mare de Calpurnia Tate vol que aprengui coses de senyoreta: aprendre a cuinar i cosir, comportar-se amb propietat, deixar de ficar-se en baralles i tocar el piano. No obstant això, ella gaudeix sortint a observar la naturalesa i recollint espècimens que després mostrarà al seu avi, l'únic interessat en les marxes de Callie. És més: li regalarà un exemplar de L'origen de les espècies i un quadern perquè apliqui el mètode científic a les seves observacions.
Però això no és l'única cosa que Callie observa: al sue voltant, la seva família també va vivint petites epifanies. Uns germans s'enamoren i els parteixen el cor, uns altres no pararan de ficar-se en altercats i un altre no voldrà, de cap manera que matin al gall dindi reservat per a acció de gràcies.