Presentem el proper DIMECRES 26 de Març a les 19:30h el llibre “DE QUI ÉS AQUESTA MALETA?”, de DARIUS SOLÉ.
DE QUI ÉS AQUESTA MALETA?, de Darius Solé
El llibre tracta de les peripècies que dos germans, fills d’uns masovers d’una masia situada al terme de Castellfollit de Riubregós, a l’Alta Segarra, van passar durant la Guerra Civil.
El Ton Cos i el seu germà Salvador passen per Tàrrega, Lleida, van cavar trinxeres a l’Aragó, passen per una Igualada convulsa, fugen a França, són presos per l’exèrcit franquista i portats al camp de concentració de Rianxo (a Galícia). Un any més tard són alliberats a Gijon. La trama no ens deixa respirar perquè a cada moment els dos protagonistes han d’esmunyir-se pels entrebancs que els hi mostra el destí.
La novel·la parla d’aquella gent que, sense cap més dedicació que la terra i el treball van ser obligats primer per la República a fer trinxeres, i després, el Règim, els va tancar en camps de concentració.
Una guerra que van pagar els de sempre, els treballadors... Una guerra dèspota i cruel, que no va tenir miraments des del bàndol franquista i que va assassinar a milers de persones. La família Cos és només un exemple de moltes famílies que van passar els mateixos conflictes, pressions i empresonaments.
Darius Solé
Escriptor igualadí presenta, amb “De qui és aquesta maleta?”, la seva primera novel·la. Opinador habitual d’alguns mitjans de comunicació, el Darius Solé col·labora amb diverses entitats de caire cultural i popular d’Igualada i és conegut, sobretot, per la seva implicació amb aquestes. Ensenya l’art de la gralla d’una forma popular i participa, també, d’alguns grups de sonadors d’aquest peculiar instrument. Últimament és present en alguns mitjans per una campanya per evitar la caiguda de l’associació del Casino Foment d’Igualada, tocada per la crisi econòmica.
El Darius Solé té en projecte una segona novel·la que aviat veurà la llum. Ambientada a l’edat mitjana, Solé evoca la vida en un poble molt petit de la Conca de Tremp, Aransís. També té embastat un recull de contes centrats en les fonts històriques d’Igualada.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada